طريقة تحضير البيتزا
طريقة تحضير البيتزا

المقادير:
كيلو دقيق(يعنى 8 كوبيات وبالجرامات الكوباينة 125 جرام )
معلقة خميرة فورية او قطعة خميرة بيرة
4 معالق لبن بودرة
معلقة ملح
معلقه سكر
نصف كوب صغير زيت زيتون او زيت درة
2 كوب ماء دافئ للعجن او على حسب ما الدقيق يتماسك
الطريقة :
نضع كل المكونات الجافة على بعضها
نضع الماء ونعجن جيدا لغاية ما يبقى عندنا عجينة متماسكة وطرية
نضع الزيت ونعجن لغاية ما تبقى عجينة ملساء لا تلتصق بالايد
نقطعها كور ونرصها فى طبق ونغطيعا بقطعة قماش نضيفة ونحطها فى مكان دافى و نتركها تخمر وهتاخد حوالى ساعة فى الحر يعنى لما تجدها تضاعف حجمها يعني خمرت وبقت تمام
ثانيا الصلصة:
هذه الطريقة ممتازة , تقريبا بنفس طعم البيتزا التي تباع في المحلات
وهى طريقة ايطاية على فكرة و مضمونة
المقادير:
بصلة صغيرة
1 ثمرة فلفل اخضر
فصين توم
ملح
رشة فلفل اسود صغيرة
زعتر جاف حوالى معلقتين
معلقتين صلصة طماطم
3كوب كبير عصير طماطم او اقل شوية
الطريقة :
اول حاجة نحط شوية زيت فى مقلاة ونحط معاها البصل المبشور ونقلب لغاية ما يدبل نضيف التوم والفلفل ويكونوا مفرومين جدا او مبشورين لاننا مش عايزيين اى خضار يبان فى الصلصة ونقلب دقيقتين وبعدين نضيف الصلصة وعصير الطماطم والملح والفلفل ونقلب و نتركها تتسبك على نار متوسطة مع التقليب ولما تتسبك هنضع الزعتر ونقلبها ونسبها تبرد
ثالثا الحشو او التيزين
عندنا حاجات ثابتة وهى حلقات طماطم وحلقات الفلفل الاخضر والزيتون وبصل لو حابة بس بلاش يعنى الافضل من غير وطبعا الجبنة الموتزاريلا وممكن نستخدم رومى او شيدر لو مش متوفرة عندك
نيجى بقى للحشوات المختلفة:
1- ممكن لحمة مفرومة معصجة
2- ممكن دجاج من بواقى الاكل المتوفرة عندك وممكن لو مش باقى عندك هتجيبى دجاج خلية وتبليها بملح وفلفل وشوية خل وبصلة صغيرة مبشورة وتسبيها فى التلاجة شوية وبعدين هتجيبى مقلاية وتحطة فيها حبة زيت او حتة زبدة وتحطى فيها دجاج التتبيلة بتعتها وتقلبى لغاية ما تنزل مايتها وتوطى عليها شوية وتسبيها تستووى لو حسيتى انع محتاجة شوية ماية ممكن تذودى لغاية ما تستوى بس مش كتير
3- ممكن سى فود وهتبقى عبارة عن جمبرى وكلمارى وسمك فيلية هنسلق كل المكونات ونقطعها قطع صغيرة ونستخدمها
4- ممكن بسطرمة او سجق او سوسيس ودى اسهل الانواع لان الحاجات دى بتبقى جاهزة وبتتقطع بس وتضاف
5- ممكن نستخدم جين فقط مع الخضروات ومش هنضيف اى لحوم
طريقة التشكيل والخبز:
اول لما العجينة تخمر معانا هنرش سطح مستوى رشة خفيفة بالدقيق ونبدأ بفرد كور العجين واحدة واحدة بسمك نص سم والحجم على حسب صوانى الفرن المتوفرة عندك
بعد الفرد هننقلها فى صنية الفرن بالراحة نضرب فيها بالشوكة علشان مترفعش تانى واحنا بنشتغل عليها
هنبدأ نحط عليها الصلصة و بعدين نضيف رشة جبنة وبعدها الطماطم و الفلفل و بعدين الحشوة المفضلة عندك وبعدين الزيتون
بعد ذالك نتركها 10 دقايق ترتاح وندخلها الفرن من تحت فى حرارة متوسطة حوالى ربع ساعة ونشوفها اذا كانت استوت من تحت نضع جبنة على الوجه و نتركها على ما تذوب الجبنة و نطفي الفرن مباشرة حتى لا تحترق الجبنة

المقادير:
كيلو دقيق(يعنى 8 كوبيات وبالجرامات الكوباينة 125 جرام )
معلقة خميرة فورية او قطعة خميرة بيرة
4 معالق لبن بودرة
معلقة ملح
معلقه سكر
نصف كوب صغير زيت زيتون او زيت درة
2 كوب ماء دافئ للعجن او على حسب ما الدقيق يتماسك
الطريقة :
نضع كل المكونات الجافة على بعضها
نضع الماء ونعجن جيدا لغاية ما يبقى عندنا عجينة متماسكة وطرية
نضع الزيت ونعجن لغاية ما تبقى عجينة ملساء لا تلتصق بالايد
نقطعها كور ونرصها فى طبق ونغطيعا بقطعة قماش نضيفة ونحطها فى مكان دافى و نتركها تخمر وهتاخد حوالى ساعة فى الحر يعنى لما تجدها تضاعف حجمها يعني خمرت وبقت تمام
ثانيا الصلصة:
هذه الطريقة ممتازة , تقريبا بنفس طعم البيتزا التي تباع في المحلات
وهى طريقة ايطاية على فكرة و مضمونة
المقادير:
بصلة صغيرة
1 ثمرة فلفل اخضر
فصين توم
ملح
رشة فلفل اسود صغيرة
زعتر جاف حوالى معلقتين
معلقتين صلصة طماطم
3كوب كبير عصير طماطم او اقل شوية
الطريقة :
اول حاجة نحط شوية زيت فى مقلاة ونحط معاها البصل المبشور ونقلب لغاية ما يدبل نضيف التوم والفلفل ويكونوا مفرومين جدا او مبشورين لاننا مش عايزيين اى خضار يبان فى الصلصة ونقلب دقيقتين وبعدين نضيف الصلصة وعصير الطماطم والملح والفلفل ونقلب و نتركها تتسبك على نار متوسطة مع التقليب ولما تتسبك هنضع الزعتر ونقلبها ونسبها تبرد
ثالثا الحشو او التيزين
عندنا حاجات ثابتة وهى حلقات طماطم وحلقات الفلفل الاخضر والزيتون وبصل لو حابة بس بلاش يعنى الافضل من غير وطبعا الجبنة الموتزاريلا وممكن نستخدم رومى او شيدر لو مش متوفرة عندك
نيجى بقى للحشوات المختلفة:
1- ممكن لحمة مفرومة معصجة
2- ممكن دجاج من بواقى الاكل المتوفرة عندك وممكن لو مش باقى عندك هتجيبى دجاج خلية وتبليها بملح وفلفل وشوية خل وبصلة صغيرة مبشورة وتسبيها فى التلاجة شوية وبعدين هتجيبى مقلاية وتحطة فيها حبة زيت او حتة زبدة وتحطى فيها دجاج التتبيلة بتعتها وتقلبى لغاية ما تنزل مايتها وتوطى عليها شوية وتسبيها تستووى لو حسيتى انع محتاجة شوية ماية ممكن تذودى لغاية ما تستوى بس مش كتير
3- ممكن سى فود وهتبقى عبارة عن جمبرى وكلمارى وسمك فيلية هنسلق كل المكونات ونقطعها قطع صغيرة ونستخدمها
4- ممكن بسطرمة او سجق او سوسيس ودى اسهل الانواع لان الحاجات دى بتبقى جاهزة وبتتقطع بس وتضاف
5- ممكن نستخدم جين فقط مع الخضروات ومش هنضيف اى لحوم
طريقة التشكيل والخبز:
اول لما العجينة تخمر معانا هنرش سطح مستوى رشة خفيفة بالدقيق ونبدأ بفرد كور العجين واحدة واحدة بسمك نص سم والحجم على حسب صوانى الفرن المتوفرة عندك
بعد الفرد هننقلها فى صنية الفرن بالراحة نضرب فيها بالشوكة علشان مترفعش تانى واحنا بنشتغل عليها
هنبدأ نحط عليها الصلصة و بعدين نضيف رشة جبنة وبعدها الطماطم و الفلفل و بعدين الحشوة المفضلة عندك وبعدين الزيتون
بعد ذالك نتركها 10 دقايق ترتاح وندخلها الفرن من تحت فى حرارة متوسطة حوالى ربع ساعة ونشوفها اذا كانت استوت من تحت نضع جبنة على الوجه و نتركها على ما تذوب الجبنة و نطفي الفرن مباشرة حتى لا تحترق الجبنة
تعليقات
إرسال تعليق